viernes, enero 15, 2010

CONTES A SANTA EULÀLIA. BARCELONA.

Santa Eulàlia assolellada,
collita de vi assegurada.

Passada la ressaca de les festes nadalenques i de reis, ens posem en marxa per encarar el 2010 i comencem amb la preparació de les festes de Sta. Eulàlia. Com cada any us convoquem a participar-hi tot narrant històries, contes i llegendes.

Serà el diumenge 14 de febrer. La nostra participació consistirà en un acte:

Cercavila de contes de la Laia
Passejada pels indrets més emblemàtics adscrits a la llegenda de Santa Eulàlia o amb empremtes romanes o medievals, durant la qual els narradors aniran explicant contes i rondalles de tota mena al públic que ens acompanyarà pel recorregut. L'horari serà de 11,30 a 14 h. Es faran dues passejades alhora amb el mateix recorregut però en sentit invers, amb un punt de trobada intermedi.

El repertori de contes haurà de ser per a públic familiar (nens i adults que ens trobaran narrant pels carrers) i d'una durada d'entre 6 i 8 minuts. Els contes que narrarem podran ser de diferents tipus: que tinguin relació amb les llegendes de santa Eulàlia, o aspectes de la seva vida (contes de pous, d’aigua, de pans, de flors, de polls...); Contes sobre heroïnes com la Laia (Contes meravellosos i contes d’enginy); .Contes i anècdotes sobre Barcelona i els carrers per on passarà la passejada. Per tant, els narradors/es que vulgueu participar-hi haureu de fer una bona feina de recerca i d'imaginació, i podreu comptar amb totes les històries que hem recopilat en les edicions passades i que aquest any segur continuaran creixent.

I com que a la Laia li agrada molt jugar, inclourem el joc en les passejades. Així doncs, cada narrador/a participant haurà de preparar-se 2 contes, 1 microconte (durada màxima d'un minut), un rodolí i una dita o refrany.

Farem dues trobades prèvies:

Una trobada de formació “Contar al carrer” el dissabte 23 de gener en horari de tarda.

Una trobada “pràctica”, on farem una minicercavila que serà com un assaig general el diumenge 7 de febrer al matí. L'assistència a aquesta trobada pràctica serà obligatòria sempre i quan no hi hagin causes de força major que ho impedeixen.


Si voleu participar en aquesta festa de la narració tan integrada als carrers de la Barcelona antiga, entreu en el següent enllaç:

http://tinyurl.com/yd43esn

i empleneu les vostres dades i feu clic en enviar abans del 22 de gener del 2010.

Com en les edicions anteriors, hi haurà una petita compensació econòmica que dependrà del nombre de participants.

Cordialment,

Associació de Narradores i Narradors – ANIN
Passeig de Santa Madrona s/n
Museu Etnològic de Barcelona - Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
www.anincat.org
anin@anincat.org

No hay comentarios: